La Vitan e Bellita

Monday, December 15, 2008

A zis Badea aseara despre cat stai sa iesi din parcarea lui Mall Vitan. Mult. Vreo 20 de min sa plateasca 1 leu si vreo 15 min sa iasa. Tre sa fii cam batut in cap sa vrei sa faci asta.
Eu am stat,acum vreo 2 saptamani, vreo 25 de minute in parcarea supraetajata. Stateam pe loc 5 minute, mai mergeam 1 minut incet si iar stateam. Si inca vreo 10-15 minute ca sa ies din parcarea de la nivelul strazii.

Am zis ca, cel putin pana la anul nou, nu mai merg cu masina la mall. O iau incet, pe picioarele mele, in 10 minute sunt in el. Iau si plec. Am mai zis ca o sa pun piciorul prin malluri, in general, cat mai rar pana dupa sarbatori. A inceput animaleala aia, furnicarul, cadavrul plin de viermusi, roiul de lacuste gata sa inceapa invazia(stiti ca alea incep migratia cand sunt prea multe si se freaca unele de altele. cand s-au frecat de n+1 ori, gata, zbrrr).

Si m-am cam saturat sa vad toapele, sa vad lanturile groase la gatul gros, imprimeurile de leopard si tinutele de seara in timp ce molfaie pizza sau big mac la cantina de la etajul 3. Ei sunt la restaurant. Te prapadesti de ras. Si de jena. Serios, ti-e jena pentru ei.

Acum si parcarea iti face probleme. Stai la coada sa intri. Chiar daca dai ture sa gasesti afara sau urci direct in etajata, tot iti ia mult timp sa parchezi. Daca stai mai mult de 3 ore(eu n-am stat niciodata si nici nu doresc), stai la coada sa le dai 1-2 lei pe extra time. Dupa care stai o jumatate de ora sa iesi din amaraciunea de parcare. Din care se iesea greu dinainte sa puna bariere si plata.

Asa se atrag clientii la turci. Le pui cat mai multe piedici.

Aoleu! Sa nu-mi spui ca e chestia aia psihologica: cu cat e mai greu cu atat iti doresti mai mult. Ce daca stai juma de ora sa-ti iei bilet la film, ce daca mai stai juma de ora sa iei popcorn, ce daca te ingramadesti cu toti cocalarii cu lanturi groase pe gatlejuri gorase din care mai ies si manele, ce daca e plin de toate toantele care ravnesc la italian, grec, arab, turc, badigard, recuperator, fotbalist, ce daca sunt preturi duble fata de la magazinul peste strada(sa nu mai vorbesc de alea de afara), ce daca pierzi timpul incercand sa iesi din parcare, ce daca, ce daca? "Noi mergem la Mall!!"

Cred ca asta e strategia turcilor, conspiratia lor, razboiul psihologic.
Au vazut ei ca si-o mai si furau de la stramosii nostri si si-au dat seama ce ne pot infrange si altfel. Luandu-ne banii, nervii si demnitatea.

Stricam arkadasia!

.

4 comments:

maria said...

nu toata lumea face 10 minute pana la mall pe jos. cat despre parcarea, explicatia lor cu plata e ca parcheaza cetatenii din blocurile vecine si d-aia au bagat plata. aglomerat e, dar nu e vina lor. aseara dirijau in toate colturile, dar degeaba, ca se trazea cate unul sa o ia pe interzis, etc

robin simion said...

cert e ca e nenorocire cu iesitul din parcare de cand cu barierele. si este evident ca sunt de vina si toparlanii care vor sa parcheze ei primii din lume si cel mai aproape din univers. am vazut pe contrasens inclusiv in parcarea supraetajata. nu mi-a venit sa cred. nu am zis ca e numai vina lor.

Anonymous said...

ei, unii mai putin norocosi fac 12-13 minute :D
dar si cand ma duc pana la victoriei, cam trece putintel timp.

niciun mall nu sta bine la capitolul defilari de leopard, sau expozitii de zgarzi si cizme cu toc asortate cu colanti si bluzite pe post de rochite.

mie mi se pare ca e putin mai multa jale in plaza sau baneasa decat in marele mall bucuresti

Anonymous said...

dar pot sa inteleg de ce, pentru numele lui dumnezeu mai mergi cu masina daca faci zece minute pana la Mall? Aaaa...daca mergi la cumparaturi in gima si umpli portbabgajul...da...dar aia e odata pe luna...si poti alege o ora si o zi potrivita.

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro