Cu morcovul in adancime

Monday, December 8, 2008















Denumire stiintifica: Daucus carota
Familia: Umbeliferae
Origine: bazinul mediteraneean
Partea consumata: Radacina tuberizata
Perioada de inflorire: vara
Culoarea florilor: alba
Expunere: la soare
Tip de sol: profund, usor, bogat in humus, proaspat
Aciditatea solului: neutra
Umiditatea solului: normala

Inaltime: 30 cm
Tip de planta: leguma
Tip de vegetatie: bianuala
Tip de frunze: caduc

Plantare: primavara
Metoda de inmultire: seminte
Specii, varietati interesante:
-Daucus carotta "Longue lisse de Meaux" cu radacini lungi
-Daucus carotta Yellowstone de culoare galbena

Maladii si insecte daunatoare: muschiul de morcov, paianjenii, puricii.

Morcovul este usor de cultivat, prefera un sol sarat, argilos, daca nu, va creste prost. Se seamana semintele in sir, separate cam la 20 cm, iar in mai-iunie trebuie sa aiba caldura ca sa germineze.
La o luna dupa semanat, rariti-i la 6-7 cm.
Se culeg peste 3-5 luni si nu uitati sa ii udati.


Morcovul mai este folosit pentru a fi bagat in fund. De catre altii. Lucru neplacut pentru tine. La figurat, ca la propriu nu stiu.

Si zilele astea am vazut multi morcovi. Mari, vajnici, grosi, lungi, cu striatii. Adica nu i-am vazut la propriu dar imi dadeam seama dupa comportamentul celor care s-au intalnit tot weekendul sa negocieze. Ieseau din masini leganati, cracanati si cu grimase.

Mi se pare genial cum te responsabilizeaza morcovul. Timp de 4 ani nu ai facut nimic. Pardon, ai facut: manevre, licitatii, mariri de salarii, concedii, aprobarea pensiilor de parlamentari, cumpararea de masini mai tari, subventionari de calatorie si, in general, multi bani. Intr-un dispret total fata de cei care te-au ales.

Deodata, cu ocazia morcovului, mergi si sambata si duminica la parlament, apari serios la televizor, ingrijorat de soarta guvernului si a tarii.

PTIU!

Sa il mentionez si pe morcovarul sef: Basescu. Care are, zilele astea, stropitoarea mare. Si ii alearga pe astia.

Sa mai mentionez si partidul(ma rog, adunatura, ca nu e chiar un partid) care are cel mai mare morcov: UDMR. Care, normal, vrea la guvernare, ca de obicei. Nu conteaza pe cine tre sa pupe-n cur de data asta. Sunt convins ca l-ar pupa si pe Corneliu Vadim Tudor, numai sa nu piarda ciolanul. Un frumos cadou de Craciun ar fi un guvern fara UDMR.


UPDATE: Se pare ca nu o sa vina anul asta cadoul. PD-L cica a ajuns la un acord de principiu si merge cu UDMR in orice varianta de guvernare. Szia, Boc!

UPDATE2: ora 17 - PSD a votat alianta cu PD-L dar fara UDMR. Sa va auda!


.

3 comments:

ralu said...

Daca sunt asa din belsug, sa profitam:

Propunerea zilei: Crema de morcovi

Ingrediente: 600 g morcovi, 3 lingurite unt, 2 lingurite faina, 6 lingurite smântâna, 6 pahare cu supa de zarzavat - strecurata, sare.

Mod de preparare: Se curata morcovii si se spala. Se taie felii si se fierb in apa cu sare pâna se inmoaie bine. Se dau prin sita, se amesteca cu faina, untul, se subtiaza cu supa de zarzavat si se pune totul din nou la fiert pentru 5-7 minute. Când se ia de pe foc, se adauga smântâna.

Pofta buna!

robin simion said...

eu le-as sugera alifie de morcovi ;)

ralu said...

eh sugerezi, nu mai sugera. recomanda :)

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro