Blondo! Isterie e numele tau.

Friday, October 24, 2008

Aceasta femeie era in fata mea, dinspre masini spre intrarea in Nic. Blonda, tunsa scurt, imbracata trendy(sic!), foarte inalta si pasea larg, mai repede decat mine. Un pic grabita, imi zic.

In fata ei, o batranica, palton negru, parul carunt, aplecata de spate, de nevoi, umila. De-abia mergea. Si-a deschis prima usa si s-a strecurat greoi in spatiul dintre cele doua randuri de usi.

Blonda din spate batea step de grabita ce parea, in spatele ei. Mai dadea si din maini, dezamagita ca nu o poate depasi.

Dpa ce a trecut si de al doilea rand de usi, batranica mergea la fel de greoi, nu ca o gazela Thompson, cum se astepta lungana.

Cu un gest si mai larg din maini, blonda isi ia fata in palme si incepe sa planga in hohote.
PARDON?

Ce probleme sa ai acasa, sau la birou, sau in cap, sau cat de labil trebuie sa fii ca sa ajungi in halul asta? Sa plangi in hohote pentru ca o batranica merge greoi.
Nu parea o tipa cu probleme financiare (ca sa ne legam de stresul unei natiuni sarace), nu parea o tipa care nu are succes la barbati (ca sa ne legam de iubiri neimpartasite) si nu parea o antisociala (ca sa spunem ca nu are nicio amica drept confidenta).

Prima reactie a fost sa ma apuce rasul. Nu cred ca mi s-a parut foarte amuzant dar a fost o contractie viscerala ce a iesit sub forma de ras. A cerut mancare, toata plansa, si a plecat.

Astazi as face un alt gen de boicot.
As boicota nevrozele. Le vad la tot pasul in ultima vreme.

De ce dracu' nu sunteti fericiti?

.

11 comments:

maria said...

poate femeia chiar avea o problema. stii tu ca era nevrotica...

Rita said...

bine ca esti tu fericit, mah !

robin simion said...

he-heee!

maria, e o ipoteza. eu, cand am probleme, nu plang pe strada. si nici femeile pe care le cunosc

rita, nu am zis nicio secunda ca sunt fericit. sau ca nu sunt.

maria said...

ce e drept, dar cine stie ce i s-o fi intimplat. zau

robin simion said...

nu neg ca i s-ar fi putut intampla ceva. dar, dupa cum am spus, trebuie sa fii cam labil sa te prabusesti asa de la o batranica.

maria said...

da'de unde ai tras tu concluzia ca s-a prabusit de la batranica?

robin simion said...

pentru ca am vazut-o si era perfect normala. cand s-a poticnit de batranica - KA-POW! mainile la ochi si lacrimi pe podea. cu sughituri. pfiu!

maria said...

poate a fost picatura care a umplut paharul. habar n-ai. insensibilule. poate au sters-o de pe lista de asteptare de la hermes.

Anonymous said...

Oaaa, Robin ai facut o enigma! E ca si in chestiile alea in care tot puneai intrebari sa descoperi toata mizeria, gen "un pitic, intra in casa se uita la masa si moare de suparare!"....
Eu cred ca femeia era defapt un barbat, care nu-si putea inchipui ca poti plange din senin, dar cand a vazut batranica si-a adus aminte din copilaria lui cand a vazut o fetita plangand de fericire!... Ma apropii?? :-))

robin simion said...

car esti tu enigmatic! nu te apropii in directia asta. dar te apropii de ideea ca nu e ceea ce pare. chiar am vazut faza de dimineata dar am terminat istorisirea printr-o gluma-provocare.

tragicomic, nu?

Anonymous said...

:)))
as fi vrut sa vad faza

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro