Va trebuie factura?

Tuesday, September 23, 2008

Mergi la PetromV, langa Mall Vitan, si alimentezi. Dai banii si vezi ca ala de la casa ii tot aranjeaza, ii tot prefuteaza, deschide casa geu, se mai uita pe geam si, in prima faza, nu iti dai seama despre ce e vorba. Zici ca e o intamplare. Doar cand mai mergi inca o data, si inca o data, si vezi ca face la fel cu toata lumea, iti dai seama despre ce e vorba. Bonurili fiscale, nene. Ei ar dori sa nu le mai ia nimeni, asta e secretul trasului de timp. Ei le fac tenculet si le dau unui domn, cu o firma, ce le deconteaza. Si, hop, le iese si lor de un nes.

La fel se intampla si la bariere, in Mamaia. Cum dai banii, cum se deschide bariera. Si incepe tot ritualul cu aranjarii banilor, biletelor, uitatului la colegul din cealalta ghereta. Si, daca esti nesimtit si astepti, iese - timid - un bilet. Baiatul din ghereta mai ca plange. Ii vine sa-ti zica precum in banc: Intri in Mamaia pe banii mei, mah? Si bifeaza - 3 lei mai putin, 'te-n gura de sofer.

Comanzi la wu-xing, sau ieri la Trenta Pizza, niste paste, la fel. baiatul te intreab daca-ti trebuie factura. De multe ori am luat-o. Ne trebuia sa vedem, care, ce are si cati bani. Nu sunt sigur ca nu a scuipat pentru asta, data urmatoare. Ca doar i-am facut paguba.

In tara asta toata lumea te intreaba daca iti trebuie factura. M-am saturat. Macar daca ar fi si ei mai deschisi, sa-ti spuna ca vor sa mai ciupeasca un nimic de ici, de colo. Dar nu. Prefera sa dea cu ratul, sa traga de timp.

Data viitoare o sa-l intreb: Vrei o fractura?

.

12 comments:

Anonymous said...

mi s-a intamplat si mie o data,nu-mi trebuia factura,dar din obisnuita sa o tot primesc, am observat ca nu mi-o daduse...!acum stiu si de ce!

ruxa said...

ah, adorabila mica ciupeala romaneasca. factura cu factura se face inselatoria cea mare! :)

robin simion said...

la mare radiam stand si asteptand biletul. nu mai aveam rabdare pana ajungeam acolo sa le vad fetele fastacite de habarnagii aparenti.

Rita said...

Hai ma, de ce sunteti rai :) nu stiu cum e la benzinarie, cu bonurile date pentru deccontari, dar poate la astia cu mancarea e chestiune de economia efortului :) ia timp in plus, si hartie :P sa faca factura, ceea ce inseamna ca poate comanda ta de mancare se duce cu urmatorul curier, sau ce e el acolo... Ca bon fiscal dau - sau nu ?

robin simion said...

am vrut sa zic bonul, la delivery, nu chiar factura fiscala.

Rita said...

Pai eu de la trenta am primit mereu bon si mereu m-au intrebat daca vreau SI factura :D

robin simion said...

pai nu chiar toti sunt pusi pe ciupeala. chiar recomand sa alimentati de la petromv de langa mall vitan. o sa va distrati

Rita said...

Cand oi avea ce, oi alimenta :P

robin simion said...

mergi cu un bidon. nu, nu e bine, ca pe ei ii intereseaza bonurile cat mai mari.

Rita said...

Da, chiar, vedea-m-as cu bidonul la benzinarie :))

robin simion said...

sa-ti faci o poza, sa te vad si eu :)

Anonymous said...

la Trenta Pizza se dau si facturi nu numai bonuri fiscale. Bonul poti sa il ceri stampilat. Factura poate iti trebuie sa o decontezi sau poti sa o ceri doar prin simplu fapt ca asa vrei tu :P

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro