Copilarie Turbo

Wednesday, July 2, 2008

Nu stiu alti cum sunt... da' io-mi aduc aminte cu drag de raul Buzau(cu leapsa jucata pana la lasarea serii, cu uitatul dupa fete, cu pescuitul, cu camerele de tractor umflate si cu cautatul celor mai inalte locuri de sarit), de toate dealurile pe care ne jucam de-a toate visele(vanatori cu arcuri, ascunselea, prinselea, intram in pesteri si luam ce era in frigider sa facem picnic) si de partia(Dudu) pe care am invatat sa schiez.

Imi mai aduc aminte ca ne jucam hotii si vardistii, ratele si vanatorii, tuberman(tevi cu cornete), invizibile(prastii cu inglitze, dupa unii, pentru care rupeam elasticul de la chiloti), oina in canalele care erau mai jos decat nivelul strazii(cam ca azi :) ).

Faceam tunuri cu carbid(din tuburi de spray), pocnitori din injectoare(parca), si alte pocnitori din doua suruburi cu o piulita intre ele(puneai cateva maciulii de bat de chibrit, insurubai si o aruncai. cand cadea facea BUM). Am facut si prastie cu bile de rulment(cu cauciuc de la masca de gaze). Si astea sunt doar cateva dintre dracii. Imi mai aduc eu aminte.

Mai jucam cartoane(finante, dupa unii. rupeai fatza chibriturilor, care avea un pret, si puneai mai multe in teanc dupa care dadeai cu pietre de rau sau cu sticle de sampon umplute cu nisip sa le scoti din cerc). Colectionam tot felul: cartoane de chibrit, timbre, masinute, si surprize de la guma de mestecat. Balthazar, Turbo si inca vreo doua(una cu fotbalisti).

Acum, ca am ajuns la Turbo, sa va arat ce am primit ieri. Una bucata guma Turbo, neexpirata, comestibila. Am ras foarte tare.

















Strangeam surprizele, ne minunam si faceam schimb de dubluri.
Cine stie ce masina o avea asta? Mi-e si frica sa o desfac.

Multumesc, Florina! :)

.

19 comments:

Anonymous said...

ma ce om... turbo/lazer/cin-cin si multe altele... ce vremuri... thate' stalin si poporu rus... :)

robin simion said...

multa guma ne-a adus, NU. :)

Steji said...

Elefănței și pistoale cu apă. Pe care le refoloseam ca mânere la țevile de cornete. Cornete cu bold în vârf. "Hoții la cireșe [sau alte variațiuni de fructe]" ca să fugă ăia și să venim noi. Cornete de hârtie cu cireșe de mai la 5 lei bucata. Înghețată Polar. Bicicleta Pegas cu șa lungă și roată lată pe spate. Frunza, când trebuia să tragi fetele afară din joc... Ce timpuri, taică, ce timpuri...

robin simion said...

da da imi amintesc de manerele pentru tevi. si de hotii la fructe :))

si guma aia gumela care sa facea, in prima faza granule dupa care se facea cauciuc. de-aia au unii falcile dezvoltate :))

tre sa recunosc ca ne mai corupeau fetele sa jucam "flori, fete sau baieti"

maria said...

da' oranjada la plic? de aia de ce nu ziceti nimic?

robin simion said...

aoleu! de-aia care era deja bucati in loc de un praf fin.

maria said...

da, aia, cu o culoare portocalie foarte naturala

robin simion said...

da da da. si care avea un gust... in fine, un gust. usor intepator. daca scuipai dupa aia pe tabelul lui mendeleev vedeai exact ce contine.

Anonymous said...

Frate nu l uita pe tipy top,ala cu nasul mare....super tare,in schimb oranjada aia la plicul ala verde parca,o minunatie ca si celebrul cico:))pepsi era un adevarat festin...ce mai...

robin simion said...

draga victor, ai uitat. pe ala il chema TipiTip :))

sa nu uitam si apa aurora

maria said...

eu nu stiu tipitip :(

robin simion said...

dar e cineva care nu a mancat mentosane?

ruxa said...

sau cip? era 2,25 cutia, si nu se gasea in fiecare cofetarie. apropo de cofetarie, erau mai multe in preajma unde linguritele erau gaurite - sistemul antifurt cel mai ingenios pe care l'am intalnit vreodata :)

maria said...
This comment has been removed by the author.
maria said...

deci ziceam ca cip erau foarte tari. si la propriu si la figurat. da' am lasat laptopul neprotejat si a postat pisica de trei ori

robin simion said...

maria, poate ei nu i-au placut

maria said...

da, poate, ce sa zic

robin simion said...

mi-a picat bugatti chiron. YES!

Em said...

Daca tot ai mentionat de gumele Turbo uite ce am gasit eu, mi'a placut si am pastrat :)
http://wrappers.ru/?act=coll&acm=coll&id=55

Sper sa'ti placa!:D

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro