Concert Ternipe

Friday, June 13, 2008

Am fost, aseara, sa-i vad pe tiganii astia, din Ungaria, care canta intr-un mare fel. La Polivalenta. Am auzit de ei dupa ce Hara si Tamango au facut un cover al piesei Muro Shavo Kiki. Care suna binisor. Dar, dupa cum stim, piesa bate coverul. Si, in cazul asta, de depaaarte!

Muzica tare, dansuri obositoare si setup nasol. Scena varza, luminile - la fel, cald in sala si scaune ca la opera. Ne-am intrebat de la inceput de ce nu s-a tinut undeva unde sa se stea in picioare. Muzica tiganeasca nu se asculta asezat. Se asculta dansand. Fie ca vrei, fie ca nu vrei. Chiar ei au spus la un moment dat sa dam scaunele la o parte si sa "danseaza toata lumea". Chiar s-a dansat in sala. In fata scenei, pe laterale, chiar si intre randuri. La un moment dat, aproape toata lumea era in picioare.

Au avut si dansatorii lor. O trupa de baieti din Targu Mures(Care au dantuit intr-un mare fel. Si-au dat la palme pe tot corpul de dorm in gheata, cred.) si cateva fete.

Aici un dans in timpul unei melodii(baietii dansau fara muzica, de obicei, doar ritmul dat de palme si calcaie in scena).



Aproape toti au miscare scenica, in special un chitarist si contrabasistul:



Spre final si la al doilea bis ne-au cantat hitul Muro Shavo Kiki:



Frumos. M-a surprins ca erau promovati de un japonez. Arigato!
M-a mai surprins faptul ca au invatat si cuvinte pe care altii le ignora: frumos, asa e, sa cantam samd.

Tetrailes bahtalo!

8 comments:

ruxa said...

ce misto

maria said...

io as fi dorit mai mult spectacol. mai colorat

robin simion said...

da, da, mai mult spectacol. poate un cort in loc de scena, o caruta cu coviltir... sa fie mai autentic.

Alex T. said...

am impresia ca ultimele concerte de la polivalenta nu au fost f reusite. mari probleme cu sonorizarea. goldfrapp, chicane, chemical brothers...

ruxa said...

cand a avut vreodata polivalenta sonorizare buna? (exceptand concertul clawfinger - miraculos)

O said...

nu ştiu cu sonorizarea, da' tamango e, practic, THE SHIT. da-ţi pe youtube "hit mix tamango" sau ceva de genu' ăsta, ca să vă convingeţi.

O said...

auăleeeeeeeeu, am scris "da-ţi". aş fi putut invoca o a IIa singular a unui reflexiv, dar "vă convingeţi" dupaia e tăietor de craca de sub picioarele mele de agramat.

ruxa said...

apropo. muro shavo inseamna "fiul meu" am aflat ieri in cartier. restu versurilor nu le stiau ei iar io n'am putut sa le reproduc :)

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro