Aleg sa nu ma uit

Wednesday, April 16, 2008

Au inceput discutiile electorale. Deja mi se face greata. O sa aud peste tot laude de sine, o sa vad noroi(si, poate, cacat) aruncat cu putere in toate partile, pe toate posturile or sa fie discutii, talk-shows, analize, or sa vina deontologii sa spuna si ei care promite mai frumos, care mituieste mai eficient si cum.
Si treaba asta va dura saptamani in sir.

Aceiasi tantalai, oportunisti, afaceristi, imbecili, care nu au facut(marea lor majoritate) nimic pentru cei care i-au votat ca fraierii si care nu i-au bagat in seama cat timp nu a fost campanie electorala, acum or sa fie docili, impresionati, ascultatori, or sa aiba solutii pentru toate problemele pe care or sa le auda, or sa fie simpatici si glumeti si or sa fie mai curati si mai uscati.

Pe partea cealalta, insa, or sa fie intransigenti si virulenti fata de cei care 'isi bat joc de tara asta". Revoltati de nedreptatile, licitatiile, atribuirile, retrocedarile, privatizarile, contractele, aliantele, demisiile, numirile si nominalizarile.

PSD o sa scoata iar toti dinozaurii comunisti, care aduc voturile pensionarilor, la atac.
PD-L o sa accepte pe toti care or sa vrea sa treaca de partea lor, a tinereilor moderni.
UDMR o sa vada, in functie de rezultate, pe cine va pupa in dos, ca de obicei. Asta daca o sa intre in parlament ca semne proaste, pentru ei, anul are.
PRM - mafia, mafiotii, fraudare, furt, national, maghiar, sarb, rus, ucrainean, bulgar, american, israelian, arab, chinez si mongol.
PNL o sa dea tare de tot cu pietre in PD-L. E scopul lor in viata.
PC(Voiculescu) o sa traga cu toate tunurile montate pe Antena 1, 2, 3, 9. O sa vedem scuipat pana si pe Euforia si pe Romantic. Paginile Jurnalului National si ale Saptamanii Financiare or sa se lipeasca de la spumele cu care se va scrie impotriva celorlalti.
PNG o sa dea tare cu religia si cu sportul. Cum ar veni Dumnezeu este stelist. O sa faca Jiji cruci multe si mari, o sa bage preotii la inaintare si o sa ia fotbalistii in campanie. Degeaba, sper. Sper, ca si la alegerile europene, sa vada exact unde ii este locul, sub 5%.
PNTCD... cine e pntcd?
Uniunea Civica Maghiara o sa dea in toata lumea. De la romani la maghiari(cei din UDMR, normal).
PIN o sa fie cu dreptatea in mana. Asa o sa ramana. Poate 2 dintre cei 10 membri or sa ajunga parlamentari sau ceva.

Sa fie anul asta primul in care nu votez? Nu cred. Dar o sa-mi fie tare greu.

2 comments:

Steji said...

Un cetatean care nu-si exprima preferinta, care nu voteaza nu face altceva decat sa-l ajute pe candidatul care va iesi in final (oricare ar fi acela). Un vot neexprimat este un minus in cartile deomocratiei. Sintagme ca "Nu merita votul meu!" sunt pastile de cianura pt. tara asta. Nu vreti sa vedeti un anume candidat la conducere? Votati cu altul care merita (mai mult sau mai putin)! Votul vostru impotriva va anula un vot pentru. Nu e neaparata nevoie sa va exprimati afilierea la un curent sau altul, nu e nevoie sa votati cu un anume candidat. Doar votati cu cel care, credeti voi, merita mai mult. Asta este democratia. Iti da drepturi dar si obligatii. Si cea mai de seama obligatie este cea de a-ti exprima VOTUL, nu aderarea la un curent sau altul.

robin simion said...

Pai am zis ca nu cred. Doar ca simt ca nu o s-o fac cu incredere.

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro