Am schimbat prefixul

Tuesday, January 29, 2008















Azi am facut 30. Atat.
E de bine.

Weekend

Monday, January 28, 2008

Si a fost ziua mamei mele, am scos-o in oras, la restaurant, la film(teatru nu am mai gasit si filmul - Elizabeth - i-a placut forte mult, in afara sunetului care 'era foarte tare' si o cam deranja), prin magazine, ikei si altele.

Sambata am fost invitat la Bamboo. Mii de femei, mii de tzoparlani. Noi ne-am distrat la masa noastra si a fost in regula. Nu planuiesc sa mai ajung foarte curand acolo.

Duminica m-am trezit la fix. Cand incepea finala de la Australian Open. Djokovic cu Tsonga.
















Novak a trecut de Hewitt, Ferrer si MARELE Federer. Tsonga i-a batut pe Iujnii si pe Nadal. I-am enumerat doar pe cei mai buni.

Tsonga a fost surpriza turneului. Joc relaxat, cu multe schimbari de ritm care i-a incomodat pe toti adversarii lui. Chiar si pe Djokovich care a pierdut, in finala, primul set dar le-a castigat pe urmatoarele trei, devenind campion si a ramas pe locul 3 ATP. Tsonga, in schimb, a urcat 20 de locuri pana pe 17. Daca nu or sa revina problemele medicale ii prevad un viitor deosebit.

Frumos turneu, frumoasa finala. Surprize placute. Mai vrem.

Aseara am fost la AWAKE. Un film despre un tip care intra in sala de operatie si simte si aude tot ce i se intampla. Nu va zic mai mult dar merita vazut. Te da peste cap.

Pentru mama

Friday, January 25, 2008

Pentru Geta. Geta Sava. Si face azi 52 de ani. Dintre care aproape 30 cu mine pe cap. E o doamna inteligenta, haioasa, sensibila, iubitoare de frumos, absoarbe cunostinte ca un burete, un bun profesionist(asistent principal de laborator), frumoasa si devreme acasa. Face si goblenuri deosebite in timpul liber.

Dupa ce am terminat liceul ea mi-a spus ca sunt niste cursuri de computere undeva langa bloc la fortele de munca(asta in 1996). le-am facut, mi-au placut, m-am perfectionat. Tot ea a auzit si de primul meu loc de munca: tehnoredactor la Tipografia SA Slobozia. Dupa care am venit in Bucuresti si am tot lucrat pana in ziua de azi. Deci, de la ea a am pornit ca fiinta vie si tot de la ea am plecat si ca om. Valorile luate de la tata le-am completat cu cele de la mama. Sper ca ii reprezint.

Ii este frica de gaze, cutremure, zgomote neidentificate si spatii inchise. E simpatica chiar si atunci cand se teme.

A facut multe sacrificii pentru mine. Ca sa imi fie bine, ca sa am ce-mi trebuie. Nimic exagerat. Doar ce-mi trebuia.

Desigur, ca orice mama, este si cicalitoare-repetitiva. Ma enervez, o reped, scurtez convorbirile la telefon si ridic tonul.

Si pentru asta, de ziua ei, imi cer scuze. Mi-e tare drag de ea.

Astazi a venit in Bucuresti. Diseara o scot in oras.

La multi ani, mama!

Ula-Ula-Ula cu subtitrare

Thursday, January 24, 2008

Iata ca a aparut si cu subtitrare. Ca tare ne-am mai chinuit sa intelegem ce zice fata asta. Enjoy!

La burdihan, birjar!














De dimineata am dat peste Teo Live in reluare pe Prima.
Isi facea monologul de inceput de emisiune, cred. Si ne povestea ca nu-stiu-ce-a-facut inainte de emisiune si ca a baut patru cafele. Si in afara agitatie psihice, teo ne povestea despre celelalte efecte ale cafelei. Si se tine de burta. Si insista catre public si catre camere: "Stiti, nu, ce efecte are cafeaua?". Si aia se prapadeau de ras. Si doamna teo a incput sa mearga prin studio de parca avea un morcov in spate, tinandu-se de burta si incrucisandu-si ochii.

Sper ca la o emisiune viitoare o sa ne spuna ca tocmai i-a venit ciclul sau ca s-a epilat si, intre picioare, i-au ramas cateva fire crescute in piele. Sau ca a vomitat ceva verde si lipicios. Si ca langa sfarcul stang i-a iesit un cosh urat cu puroi si ca s-a distrat cand l-a stors si a stropit oglinda.

De-abia astept. La burdihan birjar!

Chilotzarii

Wednesday, January 23, 2008

Am gasit o poza cu doi oameni. Pe genul hippie, foarte vesel. Imi pareau cunoscuti dar nu stiam de unde sa-i iau. Cin' sa fie?
















Bill si Hillary Clinton. Un fost si un posibil viitor(e drept, cu sanse mici) presedinte american. Il stiti pe Bill. Treaba cu Monica o stiti sigur. Rochite, trabuc si minciuni in biroul oval. Nu-l judec eu, ca sunt jucaus, de asemenea.

Bill Clinton a spus la un moment dat: "When I was in England, I experimented with marijuana a time or two, and I didn’t like it. I didn’t inhale and never tried it again.” Eu nu-l cred. Treaba lui.

Hippie vine de la hipster, care inseamna chiloti cu talie joasa. Deci chilotari. Libertini si revoltati.

Mi s-a parut haioasa poza cu chilotarii. Am si eu poze vesele cu mine. Demne de un viitor presedinte. Sa fiu eu acela?

THIS IS SPOOFAAA!!!

Tuesday, January 22, 2008

Cine n-a vazut "300" sa-si cumpere. Un film istoric, eroic, sangeros, cu mult computer. Merge.

In afara sutelor de imagini care au fost facute, de ex: Zakeh unde aveti in josul paginii si partea a doua, si zecilor de filmulete de pe youtube, a venit randul parodiei(spoof-ului) cinematografice.












Meet the spartans ia o multime de filme la perpulis si in special 300.
Va recomand sa intrati pe site si la sectiunea video sa dati pe TV SPOT. E cel mai savuros trailer.

Eu o sa merg. Am ras la trailers cred ca o sa rad si la film. Lejer. De vara.

p-p-p! ula-ula-ula!

Monday, January 21, 2008



Ar fi interesant de vazut pe MTV sau UTV clipul asta. E placut sa vezi ce veselie declanseaza.

Nu va panicati. Inseamna a sari in portugheza.
In Finlanda inseamna criza, rusine. In Italia este teaca cerealelor. In Malaezia inseamna din nou. In sepedi(una dintre limbile oficiale din Africa de Sud) inseamna ploaie si e folosit ca forma de salut. In cebuano(o limba din Filipine) inseamna rosu. Mai este si moneda din Botswana care e de toata... bafta. Mai sunt si celebrele orase din Croatia si Sardinia.

In timp ce scriam la textul asta am inceput sa primesc cascada de mesaje. S-a propagat ca vantul si ca gandul.

Ploaie!

De batranete

Friday, January 18, 2008

Eram de dimineata in Nic sa-mi iau de-ale gurii pentru dimineata. Ca eu mananc la birou.

Oua, cremvusti, paine cu malt si seminte, nuca de cocos si grapefruit.

Stand la coada sa le platesc aud din cand in cand: Aurora! Am zis ca e cineva care a pierdut pe cineva sau cineva care s-a pierdut.

Cand am ajuns mai aproape am vazut despre ce era vorba. Un baran, aproape de iesire, cu un palton lung si negru, sosoni in picioare si o caciula de atrahan pe cap, statea nemiscat, uitandu-se fix, si striga din cand in cand "Aurora!". Mainile ii atarnau pe langa corp si doar degetele i se miscau ca intr-un spasm din cand in cand.

Aurora era la coada si era sotia care, de fiecare daca cand el striga, facea, obisnuita fiind, un semn ca pentru ea, care semana cu "Imediat. Mai e un pic. Numai putin". Dupa ce a platit si a luat ce avea la caseta cu cheie s-a dus si, cu sacosele intr-o mana, l-a luat de mana cu cealalta plecand incet.

Am avut dreptate. Cineva pierduse pe cineva. Sau se pierduse.

Vodafone are un fix

Thursday, January 17, 2008

Sa-mi dea si telefonie fixa.
Dupa stresul celor cu pensii si asigurari de sanatate si de viata, a venit randul celor de la Vodafone.

Si-au facut oamenii serviciu de telefonie fixa. Si avand baza de date cat china au zis sa inceapa sa sune, nu numai sa comunice prin media.

M-a sunat un nene saptamana trecuta sa-mi multumeasca pentru ca sunt client de asa multa vreme si sa imi povesteasca despre noul lor serviciu. Minute - sute, secunde - mii si aparate fixe faclii. Ba in retea, ba in alta retea, fixa sau mobila. Totul fiind "special pentru mine".

I-am spus ca nu stiu acum si ca revin eu cu un telefon daca ma hotarasc. Mi-a spus ca sigur, sa ma consult cu familia si ca sunt important pentru ei. Normal, e vorba de banii lor.

A trecut o saptamana si, azi de dimineata, a sunat telefonul. M-a trezit. "Buna ziua, de la Vodafone". Am zis ca n-am platit factura si ma suna sa ma traga de urechi. Nu. Era acelasi domn disperat sa-si ia comisionul care ma intreba daca m-am consultat cu familia in privinta fixului Vodafone.

Cam asa a sunat, pe scurt:

- V-ati hotarat?
- Nu, dormeam. Daca ma hotarasc revin eu cu un telefon.
- Nu, nu, nu, revin eu cu un telefon.
- Va rog sa nu reveniti.
- Sa stiti ca oferta este doar pana la sfarsitul lunii.
- Raspunsul meu este acelasi. NU ma mai sunati.
- Va promit ca revin cu un telefon in ultima zi a lunii.
- NU VREAU SA MA MAI SUNATI NICIODATA!!!!!!
- (trist) Bine, atunci. O zi buna(care a sunat a injuratura).

Eu ma bucurasem cand am vazut 0372 169 797. Am crezut ca ma suna cineva din strainatate. Dar nu.

Ce companii urmeaza sa ne bata la cap? Cine ridica doua degetele?

Blog de sport

Wednesday, January 16, 2008

De cateva zile am inceput sa scriu si pe Sport Total FM. Pe site.
Undeva in dreapta e un banneras cu fata mea pe care scrie Sport cu capul.

Daca dati click pe el o sa va duca in blog.

Acolo scrie despre ce imi place sau nu din sport. Normal ca sunt oameni care sar ba in apararea lui Jiji, ba in apararea lui CTP(in calitatea, blamata de mine, de comentator sportiv). E dreptul lor.

Promit ca cele mai putine posturi vor fi din fotbal. Sunt destule, multe, alte sporturi care ma motiveaza mult mai mult decat fotbalul.

Sport Total FM este pe 105,8 FM si e despre sport, cu sportivi, oameni de sport, muzica buna si stiri normale la cap. Audienta creste, noi cu drag muncim.

La blogar, birjar!

Sibiul e fruntea

Tuesday, January 15, 2008

Am fost ieri la Sibiu. Alta viata. M-am intalnit si cu Hermann. Va saluta.


















































Alt oras, alti oameni, alt aer, alt peisaj, alte strazi, alte cladiri, totul altfel.

Strazi mici si vechi, trepte multe, cladiri monumente istorice la orice pas si foarte bine semnalizat.

Am mai fost acolo de cateva ori. Acum s-a vazut si transformarea post european-capital-of-culture. Piata renovata complet, cu tot cu cladiri si logo-uri de firme facute monocrom ca sa nu strice aspectul medieval. Ma simteam ciudat cand vedeam vodafone, altex, otp scrise toate sters, doar cat sa le vezi. Placut.

Am decis sa merg un weekend cat mai curand si sa bat tot orasul pe jos.

M-am cautat de cuvinte

Friday, January 11, 2008

M-am uitat pe trafic.ro sa vad ce cauta lumea, ce ajunge in blogul meu, pe google.
Am ras, m-am prapadit de ras:

- de multe ori robin simion si bloggie style
- femei de maritat, femei asiatice, fetite vesele, fete suvitate - get a life people!
- don juan palffy tibor (sau separat)
- variatiuni enigmatice - piesa de teatru. o recomand
- poze fetite blonde - si nu am poze cu fetite blonde
- combinatii de 12 luate cate 6 - sau variatiuni pe tema combinarilor(nu combinatiilor. ha ha!)
- despre gaini - si asta de multe ori. e drept ca am scris despre "gaini" la un moment dat.
- femei de maritat - nu stiu niciuna
- lilieci acustica - asta legat de soferii mei lilieci
- trenuri elvetia-germania - deci intra la mine in blog ca-n gara
- pipaitul la pisica si pipaitul electronic - cred ca urmeaza pisica electronica
- millenium brad, bank samd - bine ca l-au daramat ca nu mi-a placut
- copii tampiti - e plin orasul
- vreau sa fiu angajat la ambasada - cu cautari de-astea e mai greu sa ajungi acolo
- taximetristi - 234 in 7 minute, coborati va rog.
- ikea - poate imi da ingvar kamprad(fondatorul ikea) vreun pat impachetat bine-bine.
- femei fara sani - ati nimerit gresit. adresati-va functionarului de la ghiseul urmator.
- kamasutra - poftiti va rog, avem de toate
- poze cu cei mai mari sanii(sic!), masinii si femeii(sic!) - omul are ceva cu articolul. vestimentar, oare?
- degete amputate - sick people :)
- actori gay - fiti amabil, ati gresit macazul
- splendoare-n iarba - copii, drogurile nu va fac bine
- poze cu lacrimi de tristete - asta m-a facut sa ma prabusesc de ras. cine pozeaza lacrimile? :D
- poze cu strigoi - crezi in zana maseluta?
- teo, trandafir, danone - in diverse combinatii - iaurt de trandafir, Doamne!

Astea ar fi cele mai dese si cele mai tari. Sunt si niste abjectii incredibile, pe care nu am putut sa le scriu cu manutele astea doua. E ceva paradoxal: sunt haioase in tampenia lor.

La mai mare! :)

Am maini, am picioare, am putare

Thursday, January 10, 2008

Toate locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilitati sunt ocupate mereu.
De tot felul de baieti cu merzane, jipane, porsane.

Cei de la IKEA au ajuns sa puna semne in dreptul lor care spun "Daca locul este ocupat, claxoneaza si venim sa-l il eliberam pentru tine."

Ce alegeti baieti?








(Click pentru zoom)

Am senzatia ca li s-ar parea o gluma proasta daca le-ai pune asa ceva in parbriz. Si ar parca in continuare acolo.

Cu bannerul la furat de clickuri

Wednesday, January 9, 2008

Am vazut un banner la rca asitrans.




Deci un nene care face fete-fete intr-un dreptunghi pe un site. De ce ar fi relevant pentru mine sa ii vad fata omului de atatea ori? Ma hipnotizeaza? E ceva subliminal? Nu!

Varianta mea e urmatoarea: habar nu au avut cum sa faca un banner catchy si au zis sa puna multe fete ale omului doar-doar iti aduci aminte ca ai vazut spotul ala cu bla bla bla, in rate, un nene cu accent ardelenesc, vai ce de cumparaturi face el ca plateste in rate.

Si chiar daca iti aduci aminte, fetele omului sunt nule si neavenite. NU reprezinta un avantaj competitiv, NU e o mare vedeta ca sa fie un endorsement, NU e nimic haios, NU e nimic legat de RCA, masina, drum.

Fetele unui om. Pai e pentru RCA sau pentru o clinica de chirurgie estetica faciala? A trecut printr-un incendiu si ei l-au facut sa arate uman? Doar asa ar fi fost relevant.

Bine, poate a fost o modalitate rapida de a lua banii clientului fara sa te mai gandesti la ceva, orice mai de doamne-ajuta. Poate nenea e vreun sef pe la asitrans si a vrut sa se vada mai mult, sau vreun sot al cuiva de la asitrans, sau un var.

Imi plac clientii care isi fura caciula singuri. "sa fim pe net! cu orice pret!"

Click away!

Mi-a amutit mana

De uimire.

Stiti ca, atunci cand dormicu fata, sau baiatul, mana e pe sub el/ea si amorteste la un moment dat.

Furnicaturi, ace reci, valuri-valuri. Si-ti place sa o tii in brate. Si nu vrei sa o deranjezi cand doarme atat de frumos si te pupa pe mana amortita de care si-a lipit obrazul.

Dar nevoia de simtire(a mainii) e un zid. Care nu se inmoaie de pupicuri, Baiazid.

Si tragi incet mana, si o deranjezi, si plescaie ceva de neinteles, si doarme. Gata cu lipirea trupurilor, gata cu pupicurile, gata cu obrazurile lipite. Dar... gata cu amorteala!

Ce sa faci, ce sa faci? Decizii, decizii.

Hail to the lord! For your nightmare has come to an end.

Niste baieti. Mai exact unul, s-a gandit la treaba asta.

Voila!






















Apropo. Poti sa-ti bagi si piciorusele sa nu mai stai ca balerina-n poante.













Cine mai doreste? Sa ridice doua degetele. Daca nu sunt amortite...

Revolutia de acadea

Tuesday, January 8, 2008

Ma tot bate gandul sa inventez ceva.

Ceva banal. Ceva ce ar trebui tuturor si e ieftin. Normal ca nu ma gandesc la bani. Ma gandesc sa fiu de ajutor planetei si ganganiilor ce o populeaza. Si animalelor. Si plantelor. Si insectelor. Si pasarilor.

Pacat ca inaintea mea au fost altii mai destepti care au inventat apa calda, pana de cauciuc, florile de gheata, gaura de la covrig si alte multe si marete nascociri.

De dimineata m-am trezit luminat. La propriu. De lumina. Si mi-am adus aminte de ea. De dorinta mea.














Cea mai mare dorinta a mea este sa inventez becul care face noapte. Cum adica sunt tampit? De ce nu? Nu de ce sa nu fiu tampit, ci de ce sa nu se poata.

Ar fi de mare folos. In industrie, cand te chinui sa faci o camera obscura pentru a nu strica ceva sau pentru a observa ceva. In viata de zi cu zi, cand prietena spune, la inceput, ca o inhiba lumina. Pac! Un buton si gata. In zootehnie, sa calmezi vitele. Acasa nu ti-ar mai trebui husa pentru cusca papagalilor. Ai stinge lumina. Aprinzand becul care face noapte.

Si ce-i asa de greu? Pana la urma sunt doar fotoni. Ce ar trebui imprastiati. Sa fie si ei mai imprastiati. Mai dezorganizati.

Sa se faca noapte!

Idei?

Ari iesenii partie? Areeee!

Monday, January 7, 2008

Este, deja, "la anul".
Si sunt, deja, la birou. Racit, ostenit si asezonat din belsug cu frisoane, usturimi, stranuturi samd.

Am fost la Arieseni. Fremos. Zapada, partie, cabana, prieteni, dixtractie.

























Am schiat si am scapat cu bine. Altii au sarit cu ATV-ul pe un jeep, baza partiei fiind mai sus decat soseaua.

Am fost si la pestera-ghetar Scarisoara. Am urcat vreo 2 ore pe carari pline de zapada dupa care am coborat pe muuulte trepte in hau.














Am vazut gheata si am plecat.

















De revelion ne-am hahait. Am facut pe MC-ul. Am pus muzica si am facut sincroane.

La anul si la multi ani!

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro