Vlad si un pic Enachescu

Monday, November 26, 2007

Am ajuns pe TVR1. Din telecomanda.
Acolo niste baieti, niste antrenor de nationala si niste seful federatie de fotbal. Vorbeau despre tragerea la sorti pentru mondialul din Africa de Sud.

Deodata, intra in direct Vlad Enachescu de la fata locului. Nu stiu daca din cauza ca era mult in emisfera sudica avea problemele astea de vorbire. Repeta cuvinte. Eu l-as numi limbaj sinonimico-african.

De ex.: "... iti este frica si un pic teama sa iesi din hotel..."(stiti ca acolo mori instant. nu stiu de ce se tine acolo cupa. or fi prea multi fotbalisti si au astia mari un plan.).

Sau "... ii asigura pe muncitori ca vor fi platiti si remunerati pentru munca lor..."(la aia nici macar muncitorii nu lucreaza de frica pacalirii cu salariul.)

Pai, in cazul si situatia asta, eu propun si sugerez ca acest reporter si jurnalist sa respire si sa inhaleze aer adanc si profund. Ca aceasta hiperventilatie si respiratie rapida generata si produsa de acest direct live din emisfera sudica si meridionala nu face bine si dauneaza. Vorbirii si graiului. Sper si nadajduiesc ca domnul si gentlemanul Vlad si Enachescu sa nu sufere si sa nu patimeasca de boala si afectiunea numita "sa ne dam mari cu cate cuvinte stim noi" sau "cat de cult mai e reporterul nostru din Africa".

Va pup si va sarut cu buzele.

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro