In legitima alergare

Monday, August 20, 2007

Vine hotul peste tine in casa. Si te gandesti sa te aperi ca esti in legitima aparare.
Supriza vine cand afli ca s-a modificat legea.

Textul suna cam asa:

“Este in legitima aparare persoana care savarseste fapta pentru a inlatura un atac material, direct, imediat si injust, care pune in pericol persoana sa, a altuia, drepturile acestora sau un interes general, daca apararea este proportionala cu gravitatea atacului.”

Deci daca hotul e in camera de langa si umbla in sertare si la plasma n-ai ce sa faci ca nu te ataca. Ba, mai mult, daca vine in camera ta si te intreaba unde sunt toate cele, nu-i asa, ii spui fara sa faci nimic. Chiar daca are 14 ani si 28 de kile.

"Deci, sigur ca da, domnul infractor... sa va fac un tur al casei. Pe partea dreapta aveam un Patrascu, pe noptiera aveam niste inscriptii sumeriene, in sertar erau bijuteriile nevestei, ceasul de aur il primisem de la unchiul Shlomo. Cum inaintati pe hol aveti o domnisoara. Raspunde la numele Pogany. Sigur ca vine cu dumneavoastra. Va urez o cariera infloritoare. Va multumesc de lasarea in curul gol."

Sau nu.
Cred ca daca aud ceva in casa si vad pe unul... ce sa zic... 30(treizeci) de tomfe in cap isi ia. Multumiri pentru Patrascu, Shlomo si Pogany ce mi-au dat puterea sa-l cotonogesc.

Alo, justitia? Te pup!

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro